Vi vægter at servere en sund, varieret og ernæringsmæssig rigtig kost.
Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk. Det er Hvidovre kommunes mål at 90% af fødevarerne er økologiske.
I Vedbyholm har vi en madordning, hvor vi tilbyder alle børn mad og mellemmåltider. Vi har fødevarestyrelsens Måltidsmærke og sølvmærke i økologi.
Vi støtter og udvikler børnenes madvaner og holdninger. Dette gør vi bl.a. ved at vi som pædagogisk personale spiser, smager og sanser sammen med børnene. Vi har stor fokus på at skabe en hyggelig og tryg kultur omkring bordet, hvor der inviteres til forskellige dialoger, både omkring maden, men også hvad der optager børnene lige her og nu. Mad handler om så meget mere end at blive mæt og smage. Børn skal bruge deres lugtesans, røre, se og mærke.
Madkultur handler om de råvarer, vi bruger, og den mad vi producerer. Måltidskultur handler om den måde, vi spiser maden på.
Køkkenpersonalet udarbejder en ugentlig kostplan.
Vi serverer følgende måltider:
-
Morgenmad fra ca. kl. 6.45-7.30
Vi tilbyder morgenmad for de børn som evt. kunne have behov for det. Morgenmaden er et tilbud man kan vælge at gøre brug af, men I skal vide at vi ikke kan skabe den samme ro omkring morgenmåltidet som I selv kan, da vi har mange samtidige opgaver. Vi går til og fra for at tage imod børn, modtager beskeder og sætter små aktiviteter i gang. Så har I muligheden, så prioriter tiden, at spise morgenmaden hjemmefra.
Vi henstiller til, at man kommer senest 10 minutter før morgenmads tilbuddet lukker. I mellem 7.30 og 8.00 bliver der erfaringsmæssigt afleveret mange børn, og i perioder oplever vi, at der er børn som har brug for ekstra hjælp fra en voksen i afleveringssituationen. Det stiller krav om ekstra hænder
-
Formiddagsmåltid ca. kl. 9
-
Frokost ca. kl. 11.00 -11.15
-
Eftermiddagsmåltid ca. kl. 14 (Eftermiddags cafe`)