Mad i hverdagen

Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk.

I Vedbyholm har vi en madordning, hvor vi tilbyder alle børn mad og mellemmåltider. Vi har fødevarestyrelsens Måltidsmærke og sølvmærke i økologi.

Vi støtter og udvikler børnenes madvaner og holdninger. Mad handler om så meget mere end at blive mæt og smage. Børn skal bruge deres lugtesans, røre, se og mærke.

Madkultur handler om de råvarer, vi bruger, og den mad vi producerer. Måltidskultur handler om den måde, vi spiser maden på.

Køkkenpersonalet udarbejder en ugentlig kostplan.

Vi serverer følgende måltider:

  • Morgenmad fra ca. kl. 6.45-7.15 (der brydes op kl. 7.15)

Vi tilbyder morgenmad for de børn som evt. kunne have behov for det. Morgenmaden er et tilbud man kan vælge at gøre brug af, men I skal vide at vi ikke kan skabe den samme ro omkring morgenmåltidet som I selv kan, da vi har mange samtidige opgaver. Vi går til og fra for at tage i mod børn, modtager beskeder og sætter små aktiviteter i gang. Så har I muligheden, så prioriterer tiden, at spise morgenmaden hjemmefra.

Vi henstiller til, at man kommer senest 10 minutter før morgenmads tilbuddet lukker. I mellem 7.30 og 8.00 bliver der erfaringsmæssigt afleveret mange børn, og i  perioder oplever vi, at der er børn som brug for ekstra hjælp fra en voksen i afleverings situationen. Det stiller krav om ekstra hænder

  • Formiddagsmåltid ca. kl. 9
  • Frokost ca. kl. 11.15
  • Eftermiddagsmåltid ca. kl. 14 (Eftermiddags cafe`)

I Vedbyholm afholder vi fødselsdag for barnet.

Vi pynter, sætter flag op, synger fødselsdagssang og fejre fødselsdagsbarnet.

P.t. grundet Corona må børnene ikke have noget med hjemmefra til uddeling. I Vedbyholm servere vi et lille glas saftevand i børnhaven. Udover dette har vi fokus på arrangementet dvs. at vi synger og leger i barnets gruppe. 

Børn i daginstitutioner kommer til mange fødselsdage om året så vi har valgt at have et fokus på fødselaren og fællesskabet, frem for på det, der indtages.