Mad i hverdagen

Vi vægter at servere en sund, varieret og ernæringsmæssig rigtig kost

Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk.

I Vedbyholm har vi en madordning, hvor vi tilbyder alle børn mad og mellemmåltider.

Vi støtter og udvikler børnenes madvaner og holdninger. Mad handler om så meget mere end at blive mæt og smage. Børn skal bruge deres lugtesans, røre, se og mærke.

Madkultur handler om de råvarer, vi bruger, og den mad vi producerer. Måltidskultur handler om den måde, vi spiser maden på. Hvordan vi forholder os til dette, kan I læse mere om i vores mad- og måltidspolitik.

Køkkenpersonalet udarbejder en ugentlig kostplan.

Vi serverer følgende måltider:

  • Morgenmad fra kl. 6.30-7.45 (7.00-7.45 om mandagen)
  • Formiddagsmåltid ca. kl. 9
  • Frokost ca. kl. 11.15
  • Eftermiddagsmåltid ca. kl. 14

I Vedbyholm afholder vi fødselsdagsarrangementer for børnene efter aftale med jer forældre. Vi ved at fødselsdage i vores kultur er forbundet med søde sager, men vi ønsker for børnenes skyld at begrænse sukkerindtaget. Det vil sige, at vi syntes, det er naturligt med kagemand, boller eller is, men vi ser det gerne suppleret med lidt frugt for at give et alternativ.

Vi ønsker, at fokus er på fødselaren og fælleskabet, frem for på det, der indtages.